Pěstování
Řepu lze vysévat po celou sezónu, především pak na jaře a znovu na podzim jako zeleninu k uskladnění. Velikost bulev se odvíjí od uplynulé doby mezi výsevem a sklizní. U nás roste po skupinkách s dalšími třemi až čtyřmi kamarády a sklízíme je postupně v průběhu sezóny.
Zpracování
Salátová řepa je výborná pečená, nakládaná, v salátu i v pomazánce. Její velkou výhodou je dlouhá trvanlivost. Vitální nať bez škůdců lze zpracovat obdobně jako mangold nebo špenát. Lístky mladé řepy (produkované například při jednocení) je možno konzumovat dobře oprané v salátu například v kombinaci se špenátem, rukolou nebo dalšími listovými zeleninami.
Výživa
Červená řepa je místní superpotravinou. Červené pigmenty salátové řepy mají příznivý účinek na cévní a oběhový systém, zvyšují pevnost kapilár a snižují krevní tlak. Řepa předčí mnohé zeleniny v obsahu železa i esenciálních aminokyselin, což má příznivé účinky na krvetvorbu. A pokud chcete těžit z těchto účinků i vy, ale máte doma zarputilé odpůrce červené řepy, můžete jí zakamuflovat třeba do čokoládového dortu!
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.