Pěstování
Pěstování kořenové petržele není o moc jiné než pěstování mrkve. Vyséváme na záhony v průběhu dubna do vlhké půdy a dvakrát ručně proplejeme. Půda musí být dostatečně propustná a kyprá, aby nedocházelo k rozvětvování kořene.
Petržel vs. pastiňák
Petržel a pastiňák jsou snadno zaměnitelné rostliny, avšak existuje mezi nimi spoustu zásadních rozdílů. Pastiňák je sladší a chuťově se podobá spíše mrkvi, poskytuje vyšší výnosy a téměř výhradně se tepelně upravuje. Nať pastiňáku se nekonzumuje. Při práci v jejím okolí nám zahradníkům šťávy z listů dokáží způsobit pěkné boláky!
Zpracování
Zpracovávání kořenu petržele je ve světe poměrně unikátní záležitostí. Mnohem rozšířenější je totiž petržel naťová. Kořen je však vynikajícím základem pro různé polévky i kořeněné omáčky. Zdravou nať lze odkrojit, omýt a zpracovat zvlášť, případně i zamrazit.
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.