5 důvodů, proč odebírat zeleninové bedýnky

V květnu každého roku nám na poli začíná dozrávat dostatek zeleniny na to, abychom z ní začali skládat bedýnky. Po celý rok však máte možnost si tu svoji na e-shopu ulovit! A pro ty, kteří s odběry stále váhají, jsme připravili seznam důvodů, proč by bedýnky měli být vhodné právě pro Vás.

1. Nemusíte se o nic starat

Předplacené bedýnky si každý (případně ob) týden vyzvednete na vybraném výdejním místě a zeleninu můžete rovnou zpracovávat bez složitého vymýšlení, co zrovna koupit. Se zpracováním úrody vám pomůžeme v sekci recepty. Dostane se k vám přesně to, co je aktuálně v sezóně, a tak v průběhu roku můžete naladit na cykly přírody i v samotném srdci města Olomouce. V tomto ohledu jsou každotýdenní bedýnky vhodné zejména pro lidi a rodiny, které nemají přístup nebo časové možnosti k obhospodařování vlastní zahrádky, a přitom by chtěli konzumovat zeleninu o srovnatelné kvalitě, jakou by si sami vypěstovali.

2. Nebudete se nudit

Naší prioritou při skladbě bedýnek je kromě kvality obsažené zeleniny také její pestrost. Vybíráme plodiny a odrůdy, které jsou rozmanité barevně, druhově i výživově. V průběhu roku se budete mít šanci potkat s různými (pro některé možná novými) druhy zeleniny a jejími chutěmi i zpracováním. Všechny druhy zeleniny, které pěstujeme a budou se objevovat v bedýnkách, si můžete prohlédnout například na e-shopu v sekci zelenina.

3. Zeleninou ku zdraví

Výzkumy naznačují, že jídelníček založený převážně na rostlinné stravě, poskytuje lepší předpoklady pro dlouhý a kvalitní život, a to nejen v oblasti fyzického zdraví, ale také toho environmentálního. Pokud velkou část vaší stravy tvoří rostliny, tak rozhodně nebudete mít problém se zpracováním zeleniny i z těch nejobsáhlejších bedýnek. Milovníci masa však nemusí smutnit, protože svůj jídelníček mohou také prostřednictvím pravidelného odběru zeleniny obohatit o rostlinnou složku – zelené fazolky se například výborně hodí k pečenému masu a brokolice lze chutně (a nenápadně) inkorporovat třeba do masových kuliček.

4. Zapojíte se do chodu místní komunity

Zeleninu a další produkty odebíráte od nás zahradníků, čímž zůstáváme v přímém kontaktu. Rádi vyslechneme všechny vaše připomínky, přání i stížnosti, a naopak vás také rádi zapojíme do chodu zahrady při různých pracích, o které v průběhu roku není nouze.

5. Podpoříte lokální ekonomiku

Většině lidí je už nyní jasné, že nekončící lány monokulturních polí nejsou do budoucnosti ideálním řešením. Díky vaší podpoře a spolupráci se můžeme dívat vpřed a rozšiřovat naše šetrné hospodaření v rámci Olomouce, které má za úkol zachovat živou a zdravou půdu i pro další generace.

Důvodů pro pravidelný odběr zeleniny může být mnoho, jaký je ten váš? Podělte se s námi.